Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито міжнародний канал контрабанди наркотиків до України під виглядом дитячих іграшок – повідомлено про підозру чотирьом особам

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом контрабанди наркотичних засобів з метою їх збуту (ч. 2, 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, четверо мешканців Житомира налагодили канал контрабандного переміщення канабісу і кокаїну з Канади до України. Наркотики доставляли за допомогою міжнародних відправлень та маскували їх в коробках з-під дитячих іграшок та одягу. Після отримання «товару» його фасували і відправляли для подальшого збуту так званим закладчикам по всій країні.

Правоохоронці провели обшуки, вилучили міжнародні відправлення з 8 кг особливо небезпечного наркотичного засобу – канабіс та 15 г кокаїну. Орієнтовна вартість вилученого складає 4 млн грн.

Одного з підозрюваних затримали під час спроби перетину державного кордону.

За клопотанням прокуратури двом особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, іншим двом – домашній арешт.

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, ГУ Д ДЗНД СБУ та працівниками управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці Департаменту боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Держмитслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.