Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито місцевого мешканця, за наводкою якого ворог обстрілював цивільні об’єкти Миколаєва

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру громадянину України - мешканцю міста Миколаєва в пособництві у вчиненні порушень законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний потрапив у поле зору ворога на одному із проросійських Телеграм-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України.

За грошову винагороду він «зливав» представникам рф координати можливих місць розташування підрозділів ЗСУ, сил оборони, військової техніки, оборонних укріплень, цивільних об’єктів на території міста Миколаєва з метою їх ураження.

Всередині жовтня 2022 року ворог здійснив ракетний обстріл м. Миколаєва за координатами, які надав пособник окупантів. Внаслідок обстрілу російська ракета влучила в житлову багатоповерхівку, яка знаходилася поруч біля відмітки навідника ворога.

Внаслідок влучання по цивільній будівлі загинули люди.

Крім того, підозрюваний фіксував та передавав представникам рф результати їх влучань.

Під час обшуку у нього виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку.