Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито мешканця Київщини, який продавав військовослужбовцям автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та повідомлено про підозру мешканцю Київщини у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, під час дії воєнного стану він організував продаж військовослужбовцям товарів гуманітарної допомоги – транспортних засобів, які надійшли від представників релігійних спільнот Литовської Республіки та Королівства Швеції. Для прикриття своєї діяльності підозрюваний вимагав від військовослужбовців розписку про нібито безоплатну передачу цих автівок для потреб сил оборони.

Правоохоронці затримали його під час продажу військовослужбовцю трьох автомобілів за 500 тис грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Загалом у вказаному кримінальному провадженні досліджується законність ввезення та подальшої експлуатації понад 100 транспортних засобів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Київській області за оперативного супроводу ГУ ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.