Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито мешканця Кіровоградщини, який «зливав» ворогу локації ЗСУ

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Олександрія у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний, маючи проросійські погляди, на початку 2023 року почав свідомо співпрацювати з представниками держави-агресора. Чоловік контактував з ними через месенджер Telegram упродовж року.

Він систематично інформував ворога про переміщення та рух українських військовослужбовців через своє місто. Особисто їздив територією населеного пункту і прилеглими селами та фіксував, де саме перебувають та якими шляхами рухаються військові підрозділи.

Слідчі встановили, що за цей час підозрюваний передав представникам рф понад 30 повідомлень про наземне та залізничне переміщення ЗСУ.

Ворога, зокрема, цікавило усе, що стосувалося питань переміщення залізничним сполученням військової техніки та живої сили: час, кількість рухомого складу, найменування техніки, кількість особового складу та навіть номери військових ешелонів.

За наполяганням прокурора підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.