Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито групу осіб, яка заволоділа дизельним паливом підприємства Укрзалізниці на понад 1 млн грн

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено незаконне заволодіння дизельним паливом та запчастинами одного зі структурних підрозділів АТ «Укрзалізниця» (ч. 4 ст. 191 КК України). 

За даними слідства, упродовж тривалого часу працівник АТ «Укрзалізниця» та більше десяти його підлеглих здійснювали розкрадання дизельного пального шляхом систематичної викачки з паливних баків ремонтних дрезин та в інший спосіб. Зберігали його у заздалегідь підготовлених місцях, потім реалізовували на території Запоріжжя. 

Нестачу пального вони приховували шляхом внесення недостовірної інформації до звітної документації.

За попередніми даними, сума завданих державному підприємству збитків складає понад 1 млн грн.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи цих осіб виявлено та вилучено більше 1000 літрів пального, 3 насоси для його викачки, більше 150 одиниць запасних частин до агрегатів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Встановлюється причетність цих працівників підприємства до розкрадання запчастині із вузлів та агрегатів спеціальних механізмів і пристроїв, які належать Укрзалізниці. 

Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.