Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито організовану групу, яка виготовляла та збувала наркотики на десятки мільйонів гривень щомісяця

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п’яти учасникам організованої групи, яка виготовляла та збувала наркотики оптовими партіями на території країни.

Їм інкриміновано організацію або утримання місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин; незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів; використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин чи прекурсорів; а також легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, , ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 306, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували та утримували на території декількох областей лабораторії, де виготовляли наркотики. Вони систематично купували прекурсори та інші інгредієнти, необхідне обладнання та допоміжні засоби. Замовлення клієнтам передавали з рук в руки, або через поштові відправлення. Щомісяця учасники організованої групи отримували мільйонні доходи.

Легалізували отримані від наркобізнесу доходи через придбання рухомого та нерухомого майна.

Правоохоронцями проведено понад 35 обшуків у м. Києві, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій і Херсонській областях за місцями виготовлення і зберігання наркотиків, проживання учасників організованої групи та інших осіб, які здійснювали оптову закупівлю психотропів та у подальшому їх розповсюджували. Виявлено та вилучено понад 20 кг психотропних речовин, більше 600 л прекурсорів, які вже були підготовлені для виготовлення наркотиків, відповідне обладнання, понад 60 тис доларів США, та інші речові докази, які підтверджують незаконну діяльність підозрюваних.

За результатами слідчих дій затримано організатора, трьох членів організованої групи та оптового покупця.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Встановлюються всі особи, причетні до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу підрозділу ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.