Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито чоловіків, які планувати напад на високопосадовця ДПС України

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру двом чоловікам, які готувалися до заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження громадянину (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 121 КК України).

За даними слідства, двоє раніше судимих чоловіків приїхали до столиці для виконання «замовлення» щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень високопосадовцю Державної податкової служби України.

Готуючись до злочину, вони орендували житло неподалік місця проживання потерпілого, придбали автомобіль та 2 бейсбольні бити. Також вони здійснювали таємне спостереження за посадовцем.

Про злочинні наміри чоловіків дізналися працівники ДКР Національної поліції України.

Прибувши на заздалегідь вибрані позиції, підозрювані очікували потерпілого. Побачивши його, вони витягнули з сумок бейсбольні бити та почали наближатися до посадовця. Довести злочинний намір щодо заподіяння йому тілесних ушкоджень завадили правоохоронці.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушення, а також осіб, які його замовили.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу ДКР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.