Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито чоловіка, який з перших днів повномасштабного вторгнення рф допомогав ворогу прорвати оборону Харкова

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).  

За даними слідства, харківʼянин з першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України допомогав державі-агресору. Він систематично «зливав» інформацію про Сили оборони у Харкові.  

Всі дані чоловік передавав своїй хрещеній, яка є однією з командирів російського диверсійно-розвідувального загону так званої «лнр» та використовує позивний «Багіра». 

Підозрюваний через Telegram надсилав родичці скріншоти з Google-maps та робив на них відмітки з місцями базування ЗСУ, техніки та сил ППО у Харкові. 

Напередодні звільнення регіону чоловік «заліг на дно» – призупинив контакти з хрещеною та майже не виходив з власного будинку на околицях обласного центру. 

Правоохоронці викрили чоловіка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.