Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито агентурну мережу спецслужб РФ, до якої входив інженер-конструктор заводу «Мотор Січ»

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру інженеру-конструктору заводу «Мотор Січ» та 17-річному мешканцю Київщини за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювані здійснювали фото та відеозйомку військових об’єктів Сил оборони України, державних органів та органів місцевого самоврядування, а також об’єктів критичної інфраструктури на території Київської області і міста Запоріжжя.

Зібрані дані через месенджер підозрювані надсилали представнику спецслужб РФ, який за виконану «роботу» перераховував їм грошові кошти на банківські картки.

Обох учасників агентурної мережі затримано під час виконання чергового завдання від представника спецслужб країни-агресора.

За клопотанням прокурорів підозрюваним обрано безальтернативні запобіжні заходи – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.