Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрали зі сховища дорогоцінні метали на 90 млн грн – викрито трьох осіб

Київською міською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом таємного викрадення дорогоцінних металів та ювелірних виробів зі сховища поштових відправлень ДП «Спецзвʼязок», вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

За даними слідства, на початку березня поточного року будівлю одного із столичних відділень Держспецзв’язку було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу. Цим скористалася група осіб з числа колишніх працівників правоохоронних органів. Вони проникли до сховища поштових відправлень, в якому зберігались дорогоцінні метали та ювелірні вироби вартістю понад 90 млн грн, викрали це майно та розпорядились ним на власний розсуд.

У межах досудового розслідування у фігурантів провадження проведено 15 санкціонованих обшуків на території міста Києва та Київської області, в ході яких виявлено та вилучено частину викрадених ювелірних виробів загальною вагою 8 кг, зброю, бойові припаси та вибухові речовини, а також готівкові кошти.

За результатами проведених слідчих дій затримано та повідомлено про підозру трьом особам. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Проводяться слідчі дії з метою встановлення інших можливих співучасників вчиненого кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.