Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення полтавського підприємця із вимаганням 1 млн дол США - підозрюються троє іноземців

За процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури трьом іноземцям повідомлено про підозру у готуванні до умисного вбивства викраденої людини; незаконному позбавленні волі та викраденні людини, з корисливих мотивів, яке супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, застосуванням зброї; вимаганні передачі чужого майна, з погрозою вбивства; незаконному заволодінні транспортним засобом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, п. 3 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 289 КК України).

За даними слідства, 30 грудня 2021 року у м. Пирятин чоловіки силоміць заштовхали на заднє сидіння автомобіля місцевого підприємця і вивезли в Київську область. Зупинивши авто на околиці м. Ірпінь, вони вимагали у чоловіка 400 тис дол США, а в подальшому збільшили суму до 1 млн дол США, супроводжуючи свої дії погрозами застосування насильства та вбивством. Отримавши відмову, потерпілого привезли у лісовий масив, де погрожували зброєю та побили до втрати свідомості. У подальшому чоловіка утримували в одному з будинків Києва.

Готуючись позбавити підприємця життя, іноземці заздалегідь придбали лопати, надувний човен, металеву гантель вагою 20 кг і дріт.

Вночі 8 січня 2022 року на березі річки Дніпро правоохоронці виявили двох підозрюваних, ще одного затримали у будинку, де тримали підприємця.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

Слідчі дії тривають.