Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення кам’яного вугілля з залізничних вагонів – викрито злочинне угруповання

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора організатору та семи учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у крадіжці (ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпропетровської області організував злочинну групу, яка діяла на території регіону. До цієї діяльності він залучив щонайменше сімох осіб, серед яких були чітко розподілені ролі. Вони отримували зі своїх джерел інформацію про наявність кам’яного вугілля у вагонах на станції в с. Миколаївка Петропавловського району та розміщення охорони на залізничних платформах. Після цього проникали на територію станції, вантажили вугілля з вагонів до заздалегідь заготовлених транспортних засобів та вивозили до визначених місць зберігання. Викрадене вугілля вони реалізовували, а грошові кошти організатор розподіляв між учасники організованої групи.

Наразі задокументовано 15 епізодів злочинної діяльності, зафіксовано факти викрадення кам’яного вугілля, що транспортувався залізничним транспортом, вагою понад 115 тонн. Збитки становлять майже пів мільйона гривень.

За місцями проживання підозрюваних та зберігання викраденого вугілля проведено 60 обшуків. Вилучено автотранспорт, який використовувався під час вчинення крадіжок, телефони, документацію щодо реалізації вугілля, чорнові записи, грошові кошти в сумі 2 млн 450 тис грн, 10 тис  доларів США та близько 500 тонн кам’яного вугілля.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.