Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Використовували прибуток на ведення агресивної війни проти України – арештовано майно підприємств та банку на понад 2 млрд грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора судом накладено арешт на активи українських підприємств та банку, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин РФ. Загалом арештовано майже 880 млн грн та корпоративні права на понад 1,2 млрд грн.

В ході досудового розслідування, розпочатого за фактом планування та ведення агресивної війни РФ проти України, встановлено, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення війни, а також  використовувалась у підривній діяльності проти країни.

Судом арештовано ​корпоративні права компанії-дистриб’ютора алкогольних напоїв у вигляді 100% статутного капіталу у розмірі майже 125 млн грн; ​9 легкових автомобілів на загальну суму понад 3 млн грн; понад ​282 тис пляшок алкогольної продукції на загальну суму більше 24,5 млн грн; ​5 рахунків в українських банках, які належать компанії-дистриб’ютору. Також, арештовано майно комерційного банку – ​100 % акцій загальною вартістю понад 1 млрд грн; ​будівля в центрі Києва загальною площею понад 3 тис кв м орієнтовною вартістю майже 850 млн грн; ​5 транспортних засобів на загальну суму майже 1,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами диверсії та ведення агресивної війни (ч. 1 ст. 113, ч. 1 ст. 437 КК України) здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Слідчого управління ГУ СБУ в АР Крим за оперативного супроводу ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ, а також Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України. 

Нагадаємо, раніше в рамках розслідування цього кримінального провадження за клопотанням прокурорів арештовано майно російських холдингових компаній на 4,5 млрд грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.