Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викладачку столичної гімназії судитимуть за підтримку дій окупантів та заклики до повалення влади в Україні

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки столиці за фактами поширення матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні, виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 109, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну обвинувачена, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній із столичних гімназій, підтримала дії окупантів.

Використовуючи власні акаунти у соціальних мережах, вона неодноразово поширювала повідомлення, у яких підтримувала дії РФ та виправдовувала збройну агресію проти України.

Також обвинувачена визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами РФ. Вона стверджувала, що Київ є власністю Москви та висловлювала сподівання на перемогу країни-агресора.

Висновками експертиз підтверджено наявність у публікаціях жінки публічних виправдовувань збройної агресії РФ проти України, глорифікації представників збройних формувань держави-агресора та закликів до повалення конституційного ладу в Україні.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.