Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Військового та двох закарпатців підозрюють у незаконному переправленні ухилянтів до Румунії

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю та двом місцевим мешканцям за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані розробили протиправний механізм виїзду за кордон чоловіків призовного віку для уникнення мобілізації. За грошову винагороду пообіцяли військовозобов’язаному, який діяв під контролем правоохоронців, перевезти його на автомобілі повз офіційні пункти пропуску до Румунії.

Вартість цієї «послуги» становила 4000 доларів США.

Їх затримали у порядку ст. 208 КПК України в Ужгородського районі – безпосередньо під час перевезення «клієнта» до прикордонного населеного пункту. У підозрюваних знайшли 2300 доларів США, які вони отримали напередодні.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області та оперативно-розшуковий відділ 94-го прикордонного загону ДПС України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.