Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовляли фальшиві посвідчення, свідоцтва та закордонні паспорти - викрито підпільну типографію

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру 4 особам, які незаконно виготовляли фальшиві документи з голографічними елементами та гербовими печатками (ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України). 

За даними слідства, в підпільній «типографії» виготовляли посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та спецтехніки, а також закордонні паспорти Франції, Іспанії, Румунії, Грузії. Один документ коштував від 10 до 20 тис гривень. Така діяльність приносила понад 1 млн гривень на місяць.

Організував «бізнес» мешканець Київської області. Він підшукав шістьох спільників на території Київської, Вінницької, Волинської та Хмельницької областей і чітко розподілив серед них ролі. 

Підозрювані розміщували оголошення та приймали замовлення в Інтернеті, а також виготовляли і відправляли підроблені документи поштою по всій країні. 

Отримані кошти виводили через банківські картки, оформлені на підставних осіб. 

У фігурантів проведено 35 санкціонованих обшуків на території Київської, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Одеської, Полтавської, Миколаївської та Хмельницької областей. Вилучено підроблені паспорти різних країн, військові квитки, водійські посвідчення та інші документи, а також техніку для їх виготовлення. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим спільникам. 

Досудове розслідування триває.

Його здійснюють слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.