Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовлення та збут фальсифікованого алкоголю – на Запоріжжі викрито групу осіб

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури жителів Запоріжжя викрито на незаконному виготовленні, зберіганні, збуті та транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, у 2023 році група осіб організувала на території міста та області незаконну реалізацію спиртовмісних сумішей та тютюнових виробів без марок акцизного податку. Виготовлений алкогольний фальсифікат та цигарки продавали у пунктах приймання вторинної сировини.

Правоохоронці провели понад 30 одночасних обшуків.

Під час слідчих дій виявили та вилучили майже 12 тис л спиртовмісних речовин, 180 пляшок горілки з підробними марками акцизного податку, більше 80 блоків контрафактних тютюнових виробів, банківські картки, чорнові записи, мобільні телефони та інші докази протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.