Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Відновлює мости та ремонтує дороги окупантам – «начальника автодору» на Луганщині судитимуть за держзраду

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що житель Луганщини у квітні 2022 року добровільно обійняв  псевдопосаду начальника філіалу «Станично-Луганського автодору» державного унітарного підприємства так званої «лнр».

Він активно співпрацює з представниками інших самопроголошених органів, установ й організацій рф. Опікується кадрами автодору, візує фінансові і розпорядчі документи.

На догоду окупантам, обвинувачений організував ремонт доріг та відновлення зруйнованого мосту. Це забезпечило безперешкодне пересування ворожої військової техніки з рф до лінії зіткнення зі Збройними Силами України.

За такий «внесок» у відновлення інфраструктури він одержав від окупаційної влади почесну грамоту.

Досудове розслідування здійснювало УСБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.