Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Відкати» за перемогу у тендерах – викрито посадовця міськради на Одещині

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури заступнику міського голови-начальнику управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад на Одещині повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний налагодив протиправну схему з систематичного одержання хабарів від суб’єктів господарювання за перемогу в тендерах та укладення договорів на виконання будівельних робіт. Розмір «відкату» складав 10% від суми договору.  

Правоохоронці затримали посадовця біля приміщення міськради одразу після одержання 51 тис грн від підрядника за проведення ремонтних робіт у приміщенні мобілізаційного відділу виконкому. 

Під час проведення обшуків за місцем роботи та вдома виявлено та вилучено кошти в національній та іноземній валюті, їх походження встановлюється. 

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводились прокурорами Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.