Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Видача кваліфікаційних посвідчень на доступ до роботи за хабарі – на Буковині затримано одного з керівників міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури одного з керівників Південно-західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці викрито на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець налагодив схему незаконного збагачення на видачі кваліфікаційних посвідчень на допуск до роботи, що пов’язана з підвищеним ризиком. 

Правоохоронці задокументували, що у травні 2023 року він отримав понад 10000 грн за видачу сертифікатів про успішне проходження щомісячного навчання з охорони праці та видачу відповідних посвідчень. 

Особі повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.