Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Вибивали» з військового 3000 доларів США надуманого боргу – на Волині судитимуть членів організованої групи вимагачів

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох місцевих мешканців за фактом вимагання у складі організованої групи грошових коштів із застосуванням насильства (ч. 4 ст. 189 КК України).

Розслідуванням встановлено, що засуджений, який відбуває покарання у Маневицькій виправній колонії, та троє його спільників з волі займалися вимаганням коштів у Луцьку та Луцькому районі.

Упродовж травня-грудня 2023 року вони систематично вимагали у громадян гроші під надуманими приводами наявності у потерпілих боргів чи безпідставно звинувачуючи їх у розповсюдженні наркотичних засобів. Суми коливалися від 9 000 до 120 000 грн. Частина коштів використовувалася для поповнення «злочинного общака».

Обвинувачені вирішили «вибити» 3000 доларів США надуманого боргу із військовослужбовця. Телефонували із погрозами, приходили до нього додому, а згодом тероризували та били.

Правоохоронці затримали двох членів організованої групи в одному із закладів відпочинку обласного центру у день передачі коштів. 

Наразі трьом особам, які до вчинення злочинів перебували на волі, обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Організатор протиправної діяльності перебуває у місцях несвободи. Його судитимуть також за поширення злочинного впливу (ч. 3 ст. 255-1 КК України).

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції у Волинській області, оперативний супровід – обласні Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.