Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вдерлися до житла і під виглядом тероборонівців вимагали кошти – підозрюються семеро мешканців м. Дніпро

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру групі осіб за фактами незаконного позбавлення волі із заподіянням потерпілим фізичних страждань, вчиненого за попередньою змовою, розбою в умовах воєнного стану, а також вимагання (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189 КК України). 

За даними слідства, у березні 2022 року семеро мешканців м. Дніпро вдерлися до житла потерпілих, виламавши двері. Вони представилися військовослужбовцями територіальної оборони міста.

Підозрювані почали бити мешканців квартири і проводити незаконний обшук, вимагаючи 2 000 доларів США за неспричинення тілесних ушкоджень. Також заволоділи належним потерпілим майном.

Не досягнувши мети, учасники групи зв’язали потерпілим руки і відвезли на автомобілях до гаражного приміщення. Там, погрожуючи катуванням, продовжили вимагати кошти нібито для тероборони.

В рамках кримінального провадження було проведено 21 обшук на території м. Дніпро.

На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Також перевіряється причетність працівників поліції до вчинення приховування тяжкого та особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу ДВБ Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.