Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивство дитини осколком снаряду на Київщині - розпочато розслідування

Голованівська окружна прокуратура Кіровоградської області здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні щодо загибелі від ворожого обстрілу дитини за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Встановлено, що 28 лютого 2022 року року перебуваючи із сім’єю між селами Бузово та Турівщина на Київщині хлопчик 2008 року народження був вбитий осколком снаряду, випущеного збройними силами Російської федерації.

«Сім‘я Ростислава втікала від ворожих танків на Київщині, які обстрілювали будинки мирного населення. Снаряд окупантів розірвався в 100-200 метрах від людей, які повернулися з лісу, де сховалися від чергової колони. Осколки влучили в руку і груди дитини і він помер на місці. Батьки чекали темряви, щоб забрати тіло дитини, під час чого знову потрапили під вогонь. Мати везла мертвого сина через півкраїни на Кіровоградщину зі снарядом в тілі. На розтин викликали саперів. Ми фіксуємо кожен факт агресії Росії. Весь світ має бачити, як наших дітей, нашу країну розриває зброя загарбника і допомогти нам покарати агресора!», - заявила Генпрокурор Ірина Венедіктова.