Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбив поліцейського та здійснив замах на вбивство ще чотирьох осіб – судитимуть мешканця Лисичанська

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Лисичанська за фактом викрадення вогнепальної зброї та боєприпасів, незаконного поводження з ними, вбивства та замаху на вбивство працівників правоохоронного органу та військовослужбовця (ч. 1 ст. 262, ч. 1 ст. 263, ст. 348 КК України).

Слідством встановлено, що під час воєнного часу чоловік зберігав за місцем проживання та в гаражному приміщенні вогнепальну зброю та боєприпаси. Серед них перероблений сигнальний пістолет «ZORAKI», вогнепальна зброя з нарізним стволом, дві бойові гранати, 27 набоїв калібру 5,45 мм, 7,62 мм та 9 мм.

У середині квітня 2022 року пошукова група у складі чотирьох поліцейських Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ НП в Луганській області та військовослужбовця комендантської роти Збройних Сил України прибула для документування протиправної діяльності та вилучення засобів ураження з незаконного обігу.

Під час проведення оперативних заходів із затримання чоловік здійснив два постріли у старшого уповноваженого поліції та заволодів службовою табельною зброєю. Від отриманого вогнепального поранення поліцейський загинув на місці.

Для втечі та ухилення від кримінальної відповідальності обвинувачений підірвав бойові гранати та відкрив вогонь по учасникам групи з викраденого АК-74. З місця вчинення злочинів стрілку вдалося втекти.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку. Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.