Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В організації схеми незаконноно переправлення військовозобов’язаних через кордон підозрюється жителька Чернівецької області

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури жительці Чернівецької області повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, під час воєнного стану жінка спільно з мешканцями Полтавської та Чернівецької областей налагодила схему незаконного перетину держкордону для військовозобов’язаних громадян України. Житель Полтавщини підшукав двох полтавців, які мали намір виїхати до Румунії, та відправив обох до Чернівецької області. Там їх зустріла підозрювана, яка мала допомогти перетнути кордон поза офіційним пунктом пропуску.

Після отримання від чоловіків 6 тис 400 дол США правоохоронці затримали жінку. Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру іншим співучасникам злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.