Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора обговорили шляхи протидії незаконній міграції

В Офісі Генпрокурора відбулася спільна службова нарада щодо забезпечення правопорядку та законності у військових формуваннях під час протидії можливій міграційній кризі на державному кордоні.

У заході взяли участь керівник Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері ОГП, Головнокомандувач Збройних Сил України, начальник Генерального штабу ЗСУ, командувач Національною гвардією України та Голова Державної прикордонної служби України.

На нараді учасники обговорили питання координації та взаємодії військових формувань і органів прокуратури спрямованих на протидію незаконній міграції. Також вони визначили шляхи реалізації ухваленого Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державну прикордонну службу України» щодо вдосконалення порядку використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння особовим складом Державної прикордонної служби України». Цей Закон надає додаткові повноваження органам охорони державного кордону для припинення незаконних дій мігрантів та застосування на практиці для забезпечення захисту державного кордону України.

За результатами обговорення визначені конкретні заходи, з урахуванням різних можливих сценаріїв розвитку ситуації на кордоні, у тому числі щодо створення Міжвідомчого та регіональних координаційних штабів.