Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора обговорили налагодження роботи правоохоронних органів та судових інстанцій, переміщених з тимчасово окупованих територій держави

Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца провів спільну нараду правоохоронних і судових органів. Обговорили стан діяльності в умовах зміни місця дислокації через тимчасову окупацію окремих територій України та роботу відомств після відновлення контролю над ними.

Ігор Мустеца акцентував увагу присутніх на проблематиці у роботі правоохоронних та судових інституцій в умовах російської збройної агресії. Серед них – віддаленість територій від дислокації підрозділів правоохоронних органів, відсутність технічної можливості проводити судові засідання у режимі відеоконференції, надмірне навантаження на прокурорів та суддів тощо.

Заступник Генпрокурора зазначив, що повномасштабне вторгнення рф в Україну, а як наслідок – знищення адмінбудівель поліції, органів прокуратури, судів призвело до втрати матеріалів кримінальних проваджень та здобутих слідством доказів.

«На сьогодні у нас відсутня єдина практика розгляду клопотань прокурорів про відновлення внаслідок окупації окремих територій втрачених матеріалів кримінальних проваджень. Це питання потребує негайного вирішення», – констатував він.

Також присутні обговорили забезпечення стороною обвинувачення подання речових доказів у судові засідання, завантаженість та неукомплектованість експертних установ та інші питання.

У нараді взяли участь Голова Касаційного кримінального суду Олександр Марчук, перший заступник керівника Апарату Верховного Суду Расім Бабанли, начальник управління аналітичної допомоги касаційним судам та Великій Палаті Верховного Суду Геннадій Зеленов, заступник Голови Нацполіції України-начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Олександр Буряк та заступник керівника Головного слідчого управління ДБР - керівник Управління Артем Медведенко.

За її результатами розробили спільні заходи для покращення роботи правоохоронних та судових органів.