Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора до 30-ї річниці української прокуратури презентували карту кримінальної протиправності (ФОТО)

В рамках урочистостей до 30-ї річниці створення української прокуратури в Офісі Генпрокурора Президентові України Володимиру Зеленському презентували карту злочинності «Статистика кримінальної протиправності», яка стане допоміжним інструментом для контролю громадськості за ефективністю роботи правоохоронних органів і, де кожен зможе побачити наскільки кримінальним є район в якому проживає, скільки тут вчинено крадіжок, грабежів, вбивств, стан розкриття кримінальних правопорушень.

Окрім того, відсьогодні на вебпорталі Офісу Генерального прокурора оприлюднюються найбільш вагомі результати роботи органів прокуратури. Щодня нові оперативні дані про пред'явлені прокуратурою позови, повернуті активи, повідомлені підозри та вироки доступні кожному.

Також Президенту України продемонстрували карту потенційних інцидентів кібербезпеки - один з модулів єдиної системи виявлення та реагування на загрози інформаційній безпеці та протидії хакерам, до якої підключено Офіс Генпрокурора та всі обласні прокуратури. При її створенні використано найкращі світові практики.

Вона дозволяє в автоматичному режимі відслідкувати мережеву активність всіх комп’ютерів Офісу Генпрокурора і обласних прокуратур, а з отриманою інформацією в подальшому працюють фахівці з кібербезпеки.

Такий підхід виявився ефективним. Лише за цей рік вдалося протистояли масштабній DDoS атаці, забезпечили в автоматичному режимі блокування більше 27 млн атак на інфраструктуру та веб-ресурси. Окрім того, спільно з СБУ виявлено та знешкоджено шкідливу діяльність хакерського угрупування «Армагедон», яке працює в інтересах ФСБ РФ.

Також Генеральний прокурор Ірина Венедіктова показала Главі держави виставку «30 РОКІВ НА ЗАХИСТІ СПРАВЕДЛИВОСТІ», присвячену 30-річчю органів прокуратури України.

Експозиція презентує 18 знакових справ часів незалежної прокуратури: резонансні вбивства, катастрофи, розкрадання державної власності. Всі вони були розкриті, а злочинці понесли справедливе покарання завдяки роботі українських прокурорів. Такі як справи Майдану, вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша, агресія РФ проти України, справа МН17, вбивство активістки Катарини Гандзюк, Скнилівська трагедія, вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, справа банди Євгена Кушніра, справа банди Василя Маріянчука, справа компанії «Топ-Сервіс», справа судді Ігоря Зварича, справа про розкрадання Чорноморського морського пароплавства, приватизація «Криворіжсталі», справа Врадіївських міліціонерів, держзрада Віктора Януковича, справа Павла Лазаренка, справа пологівського маніяка, справа Анатолія Онопрієнка.

Володимир Зеленський також оглянув нещодавно облаштовану в Офісі Генерального прокурора дитячу кімнату, де на декілька годин залишити дітей зможуть не лише працівники відомства, а й відвідувачі.