Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Одесі затримано учасника «ДНР», який у складі батальйону «Спарта» брав участь у боях за Донецький аеропорт

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури жителю регіону повідомлено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у 2014 році чоловік виїхав у Донецьк та вступив до збройного підрозділу«ДНР» – так званого батальйону «Спарта» під позивним «Хантер».

Під командуванням «Мотороли» чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції. Брав участь у збройному протистоянні в аеропорту міста Донецьк.

Отримавши поранення, він залишив місце несення служби та втік до Одеси, де намагався «залягти на дно» і тим самим уникнути правосуддя.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.