Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Одесі за одержання хабара судитимуть начальника речової служби тилу

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього начальника речової служби тилу однієї з військових частин за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений разом із заступником командира з тилу військової частини, матеріали стосовно якого виділено в окреме провадження, вимагали від підлеглого військовослужбовця 120 тис грн неправомірної вигоди.

За ці кошти вони пообіцяли йому підписати обхідний лист, не створювати перешкоди під час здавання посади та подальшого переведення до іншої військової частини, та не ініціювати службове розслідування за надуманими фактами нестачі речового майна – бронежилетів.

Правоохоронці затримали обвинуваченого в порядку ст. 208 КПК України після одержання частини неправомірної вигоди – 100 тис грн.

Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 998 448 грн.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.