Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Ізюмі завершено ексгумацію тіл на місці масового поховання

16-23 вересня з місця масового захоронення у лісі біля м. Ізюм в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), ексгумовано 447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ.

«По кожному ексгумованому тілу слідчими вже призначені судово-медичнi експертизи. Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових», — зазначив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

У померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї.

Завдяки злагодженій та скоординованій роботі прокурорів, поліцейських, судово-медичних експертів, працівників ДСНС, лікарів в Ізюмі фіксуються злочини, які вчинили російські військовослужбовці. На місцях події також працювали українські та іноземні ЗМІ. Також близько двадцяти глав іноземних дипломатичних установ відвідали місця масового захоронення в Ізюмі, щоб на власні очі побачити наслідки звірств військових РФ.