Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області та його родичів

За матеріалами Офісу Генерального прокурора Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» - псевдогубернатору Запорізької області.

Зокрема, в дохід держави стягнуто рухоме та нерухоме майно – корпоративні права шести суб’єктів господарювання, у тому числі ТОВ «Телерадіокомпанія «МТВ-плюс», яка була однією з найбільших на Запоріжжі, житловий будинок в Мелітополі, чотири літаки Cessna Model 172RG та літак Model 76, автомобіль Toyota Land Cruiser 200.

Офіс Генерального прокурора здійснював процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України, який наразі є депутатом Запорізької обласної ради за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що він після вторгнення збройних сил рф на територію України погодився на співпрацю з окупантами. Добровільно зайняв посаду «голови Запорізької військово-цивільної адміністрації» на тимчасово окупованій ворогом території.

У ході розслідування за клопотаннями прокурора у кримінальному провадженні накладено арешти на рухоме та нерухоме майно, а також частки корпоративних прав компаній, які належать колишньому народному обранцю, його дружині та батьку. Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні скеровано до суду, наразі триває судовий розгляд.