Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Дніпрі судитимуть підприємців, які наживалися на постачанні продуктів до ЗСУ

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно семи учасників організованої групи, двоє з яких військовослужбовці.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану, та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що між Міністерством оборони України та ТОВ укладено договір «На закупівлю послуги з організації харчування». Але замість того, щоб сумлінно виконувати договір, працівники товариства восени 2022 року об’єднались в організовану злочинну групу з метою заволодіння коштами Міністерства оборони України.

Під час виконання договору щодо поставки продуктів харчування до військових частин на території України підприємці вказували в документах продукцію у більшому обсязі, ніж фактично поставлялось. Підприємці до цієї оборудки залучили начальників продовольчих складів військових частин, які підписували фіктивні бухгалтерські документи.

Підробні документи працівники ТОВ пред’являли до оплати представникам Міністерства оборони України, незаконно отримуючи оплату обсягів продуктів харчування, які фактично не поставлялись до військових частин.

Таким чином, державі спричинено збитків майже на 5 млн гривень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Дніпропетровській області за оперативним супроводом управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.