Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В АРМА передано майно народного депутата України, підозрюваного в державній зраді та пособництві агресору

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора в управління АРМА передано майно орієнтовною вартістю понад 3 млн грн. Мова йде про частки корпоративних прав двох підприємств та легковий автомобіль BMW X6, які належать народному депутату України, підозрюваному у державній зраді та пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, з 12 березня 2022 року народний депутат України постійно перебував на тимчасово окупованій території Херсонської області. Він публічно висловлював підтримку дій і рішень представників псевдовлади РФ з інтеграції тимчасово окупованих територій області в Росію.

Також народний обранець обійняв адміністративну псевдопосаду у незаконно створеному окупаційною адміністрацією РФ органі – заступника голови «уряду Херсонської області».

Раніше слідчим суддею вже було накладено арешт та передано в управління АРМА майно і корпоративні права медійних підприємств 4 інформаційно-розважального каналу, який є власністю народного депутата, а також грошові кошти, розміщені на банківських рахунках на загальну суму майже 15 млн грн.

Досудове розслідування за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.