Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухвалення «Харківських угод» – суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування відносно колишнього Прем'єр-міністра України

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд м. Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього Прем'єр-міністра України у кримінальному провадженні за обставинами вчинення ним державної зради (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, ексголова Уряду, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім Президентом України, у порушення Конституції України та Закону України «Про міжнародні договори України», підписав розпорядження про схвалення так званих «Харківських угод» на користь Російської Федерації, якими було продовжено на 25 років строк перебування Чорноморського Флоту РФ на території України.

У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ Російської Федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил Російської Федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.