Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на суму понад 118 млн грн – судитимуть народного депутата України

Прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України за фактом  ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2012-2019 років обвинувачений здійснював підприємницьку діяльність – займався продажем нерухомості в багатоквартирних житлових будинках у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка  на Київщині без реєстрації фізичною особою-підприємцем чи юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та нежитлових приміщень він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку 5% замість 18%. Це призвело до ненадходження до держбюджету податків на загальну суму понад 118 млн грн.

Крім того, з метою відшкодування шкоди, завданої діями обвинуваченого, прокурорами в інтересах держави заявлено цивільний позов на суму понад 118 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.