Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на понад 66 млн грн – викрито директора підприємства-постачальника мережі супермаркетів

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора директору підприємства повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків, службовому підробленні та пособництві у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, директор підприємства-постачальника мережі супермаркетів за попередньою змовою з іншими особами документально оформив придбання сільськогосподарської продукції у фіктивного підприємства на суму понад 500 млн грн. Правочин укладено формально для зменшення розміру платежів до бюджету, а фактично постачання продукції не відбулося.

Натомість, фактично придбану за готівку у невстановлених осіб продукцію після її переробки підприємством було реалізовано одній із мереж супермаркетів. А до податкової звітності внесено завідомо неправдиві відомості. В результаті цього до бюджету не сплачено понад 66 млн грн податків. У подальшому частину одержаних коштів у сумі понад 26 млн грн було перераховано на рахунки фіктивного підприємства з метою їх конвертації у готівку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду