Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на понад 2,2 млрд грн – підозрюють посадовця гірничо-металургійного підприємства (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора фінансовому директору – головному бухгалтеру ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомлено про підозру у службовому підробленні та умисному ухиленні від сплати податків (ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з травня 2017 року по квітень 2019 року вніс до офіційних документів – декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин «Валявкинського» та «Новокриворізького» родовищ залізних руд завідомо неправдиві відомості щодо нарахування плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

Крім того в порушення вимог податкового законодавства з грудня 2014 по березень 2019 року він умисно ухилився від сплати до бюджету рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин на суму понад 2,2 млрд грн.

Сума збитків державі у вигляді ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами підтверджена висновками комплексної судової експертизи з дослідження матеріалів, речовин та виробів, та економічної експертизи Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. Проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України, до проведення якої залучалися спеціалісти Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України, а також висновками комплексної судової експертизи матеріалів, речовин та виробів і економічної експертизи КНДІСЕ Міністерства юстиції України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.