Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Українська міжвідомча група з пошуку, арешту та конфіскації активів поглибить співпрацю з KleptoCapture Міністерства юстиції США

Робоча група Task Force Ukraine провела онлайн зустріч з американськими колегами з KleptoCapture Міністерства юстиції США Девідом Лімом, Ендрю Адамсом та Майклом Чу. 

Під час зустрічі обговорили практичні аспекти співпраці та законодавчі особливості Сполучених Штатів Америки щодо конфіскації російських злочинних активів. 

«Ми підтримуємо постійний відкритий діалог з міжнародними партнерами та колегами з інших країн. Адже для нас важливо використовувати всі доступні інструменти та механізми для досягнення кінцевої мети - конфіскації активів російських олігархів на користь України», - підкреслив перший заступник керівника Task Force Ukraine, радник Офісу Президента України Владислав Власюк. 

Українська та американська TaskForce обміняються переліками найбільш пріоритетних осіб, які мають потенційно злочинні активи та щодо яких є кримінальні провадження з реальною судовою перспективою.

Під час зустрічі окремо зупинилися на обговоренні правових інструментів пошуку та арешту активів та механізмів їх конфіскації. Обидві групи користуються схожими юридичним процедурами та інструментами, це дозволить ефективно співпрацювати і надалі. 

TaskForce Ukraine вже направила кілька запитів до американських колег про надання інформації щодо конкретних осіб, які причетні до злочинів. Вони будуть розглянуті незабаром. 

Учасники зустрічі зауважили, що Task Force Ukraine та KleptoCapture мають схожі цілі та цінності щодо боротьби з корупцією олігархів та спільну кінцеву мету - конфіскацію злочинних активів. 

Сторони домовилися продовжити взаємодію та співпрацю української та американської груп у рамках розслідувань конкретних кейсів щодо окремих суб‘єктів.