Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У змові з матір’ю інформував ворога про Сили оборони і «прильоти» по припортовій зоні – уродженцю Одещини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом несанкціонованого поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – уродженець Одещини, який з 2014 року проживає у росії. Чоловік у змові зі своєю матір’ю діяли на користь держави-агресора. 

Упродовж вересня-жовтня 2023 року він отримував від жінки розвіддані про місця дислокації та пересування підрозділів українських Сил оборони в Одеській області. Їх передавав представникам так званої «народної міліції днр» через заборонену в Україні соціальну мережу.

Він інформував про ворожі «прильоти», зокрема по припортовій зоні, а також коригував здійснення повторних атак.

Така «діяльність» сприяла ворогу у вогневому ураженні об’єктів із застосуванням озброєння невибіркової дії.

Зазначимо, матір підозрюваного затримали на території Одещини у листопаді 2023 року.

Наразі вона перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.