Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Херсоні викрито групу осіб, які займалися збутом наркотиків

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом особам у придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України). Усім їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, мешканка Миколаївщини та ще четверо жителів Херсонщини організували наркобізнес на території декількох областей України. Вони налагодили збут важких наркотиків, серед яких опій та метадон.

Наприкінці вересня 2023 року правоохоронці провели 19 одночасних санкціонованих обшуків на території Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської області.

У результаті вилучено понад пів сотні кущів конопель, медичні шприци з рідинами, згортки з речовинами рослинного походження та кристалічною речовиною, таблетки метадону, електронні ваги, мобільні телефони, чернетки, сім-картки, банківські карти, більше 217 тис грн, ймовірно отриманих злочинним шляхом, та інше.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області та УКР ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.