Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Херсоні правоохоронці провели огляд адмінбудівлі поліції, в підвалі якої окупанти облаштували чергову катівню

Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно з поліцейськими та експертами провели огляд однієї із захоплених представниками РФ адмінбудівель поліції у Херсоні, яку вони використовували для забезпечення функціонування окупаційних каральних органів. У підвальному приміщенні загарбники облаштували катівню.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів. Серед них – особисті речі та документи громадян, яких могли незаконно утримувати у підвалі та застосовувати фізичний і психологічний тиск.

Вилучено «знаряддя» тортур - дерев’яні бити, шланги, стяжки та інше.

Наразі правоохоронці встановлюють усіх потерпілих від дій представників країни-агресора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Прокурори продовжують збирати докази злочинів, вчинених представниками країни-агресора під час окупації Херсонщини. Особлива увага приділяється виявленню та фіксації фактів незаконного утримання, застосування тортур та іншого нелюдського поводження відносно цивільного населення.