Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові на хабарі 35 тис доларів США викрито прокурора

Офіс Генерального прокурора продовжує системно очищувати ряди органів прокуратури від корупціонерів та недоброчесних елементів.

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора викрито і повідомлено про підозру прокурору однієї з окружних прокуратур м. Харкова та посереднику за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, прокурор запропонував своєму знайомому за винагороду у 35 тис доларів США зареєструвати кримінальне провадження та сприяти швидкому проведенню досудового розслідування.

Також за ці кошти він пообіцяв забезпечити повернення нібито незаконно відчуженого майна, яким протиправно заволоділи бізнес партнери шляхом підроблення документів та вчинення шахрайства. 

Після одержання 35 тис доларів США прокурора та залученого ним посередника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. 

«Наш принцип - нульова толерантність до корупції. Неприпустимо, коли людина, яка обрала своєю справою захищати Закон, нахабно порушує його. Надто неприпустимо це в той час, коли захисники України на фронті виборюють наше майбутнє, наше право жити у вільній, європейській, державі», - наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Тривають першочергові слідчі дії.

Досудове розслідування проводиться слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Оперативний супровід здійснює Служба безпеки України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.