Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Вінниці затримали соратника «народного губернатора» Донеччини, якого підозрюють у терористичній діяльності

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, під час захоплення окремих територій Донецької області навесні 2014 року житель Костянтинівки вступив до так званого «славянского полка» та добровільно сприяв діяльності терористичної організації «днр».

У складі незаконного збройного формування виконував завдання із забезпечення контрольно-пропускного режиму на підконтрольному російській стороні блокпості в місті. Займався перевіркою документів, транспортних засобів, особистих речей громадян.

Відомо, що у цей час підозрюваний зустрічався з ватажком так званої «днр» та «народним губернатором» Донеччини, який координував вербування людей у проросійські збройні формування.

Після звільнення Костянтинівки від незаконних збройних формувань у липні 2014 року чоловік залишився в регіоні та приховано продовжував свою діяльність на користь «днр».

Слідством установлено, що у 2015 році він за грошову винагороду проводив пропагандистську роботу серед місцевого населення та вербував у лави терористичної організації. Для цього використовував особисті бесіди, агітаційні листівки та спеціально створені сторінки у російській соцмережі.

Надалі чоловік переховувався від українських органів правопорядку.

Колишнього бойовика «днр» правоохоронці ідентифікували та затримали у Вінниці, де він перебував транзитом.

Наразі до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.