Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У справі про незаконне вибуття майна «Надра України» проходять обшуки

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора розслідується кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України» (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, акціонерне товариство займалося інвестиційними проектами у геологорозвідувальній галузі на території України.

Через укладення низки угод з його власності на користь п’яти суб’єктів господарювання незаконно вибуло майно вартістю десятки мільйонів гривень.

Всі ці товариства афілійовані  з російським олігархом та народним депутатом України VIII скликання.

Наразі тривають обшуки за місцями здійснення господарської діяльності – в офісних приміщеннях товариств, а також проживання керівників та кінцевих бенефіціарів.

Вилучено документи, які підтверджують незаконність господарських операцій, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документи, грошові кошти - понад 300 тис доларів США, 250 тис євро та 1,5 млн грн, законність набуття яких перевіряється.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.