Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У складі ПВК «Вагнер» воював проти ЗСУ – громадянину Казахстану повідомлено про підозру у найманстві

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину Республіки Казахстан повідомлено про підозру в участі найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях (ч. 4 ст. 447 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2022 року уродженець Таєншинського району Петропавлівської області Республіки Казахстан відбував покарання в одній з колоній рф за зґвалтування. Він добровільно погодився на пропозицію представників так званої ПВК «Вагнер» щодо участі у військових діях проти України.

Наступного місяця він прибув до тренувального табору «вагнерівців», який знаходиться в Ростовській області, де підписав контракт та почав проходити «навчання». За «роботу» завербованому найманцю обіцяли виплачувати щомісяця щонайменше 200 тис руб. 

У подальшому підозрюваний воював проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення в районах м. Кремінна Луганської області та с. Яковлівки Бахмутського району Донеччини.

Наразі він перебуває під вартою.

Розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.