Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Львові викрили жінку на шахрайстві з продажем неіснуючих товарів для військових

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова викрито та повідомлено про підозру жінці за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканка Львівщини виманювала кошти в громадян під виглядом продажу неіснуючого військової амуніції. Вона створила профілі у соцмережах Instagram та Telegram, де пропонували придбати військові форму, шолом, переносні зарядні пристрої тощо.

За товар просила повну передоплату на банківську картку. Водночас жодних товарів у підозрюваної не було, а одержаними грошима вона розпоряджалися на власні потреби.

Наразі у кримінальному провадженні встановлено 3 потерпілих, яких підозрювана встигла ошукати на майже 30 тис грн.

Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші потерпілі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції Львівської області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Національної поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.