Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Кропивницькому викрито діяльність злочинної групи наркозбувачів з мільйонним прибутком щомісяця

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру чотирьом членам злочинної групи за фактом незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, члени групи – мешканці обласного центру. Вони реалізовували наркотики на території міста та регіону шляхом розміщення так званих «закладок» і «мастеркладів» – «закладок» великого об’єму. Інформацію про продаж наркотичних засобів та психотропів розміщували у закритих групах месенджера Telegram.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання наркозбувачів. Виявили та вилучили психотропні речовини – PVP, метамфетамін, амфетамін та мефедрон. Їх вартість за цінами «чорного ринку» становить понад пів мільйона гривень.

Також було вилучено понад 150 «закладок» та 30 «мастеркладів» з канабісом, обладнання для фасування, ваги, зіп-пакети, мобільні телефони та банківські картки.

Щомісячний дохід від незаконної діяльності, за попередніми підрахунками, складав близько мільйона гривень.

Наразі усіх учасників злочинного угруповання взято під варту. 

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.