Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві затримали іноземця із 2 кг кокаїну

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано іноземного громадянина за фактом незаконного зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, громадянин іноземної держави організував постачання та збут кокаїну у м. Києві в особливо великих розмірах.

У ході досудового розслідування проведено низку обшуків, під час яких в автомобілі, за місцем проживання затриманого та у приміщенні де виготовлявся наркотичний засіб вилучено близько 2 кг кокаїну, прекурсори, обладнання для виготовлення, фасування наркотиків, грошові кошти - близько 3700 доларів США та 8000 грн, долари США з ознаками підробки, 2 предмети схожих на вогнепальну зброю, 21 набій, мобільні телефони, сім-картки та банківські картки, документи з явними ознаками підробки. 

Вартість вилученого наркотичного засобу становить близько 11 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СУ ГУ Нацполіції  у м. Києві за оперативного супроводу УКР ГУ Нацполіції у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.