Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві викрито чергову схему фейкової вакцинації від COVID-19

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва викрито групу осіб за фактами шахрайства та підроблення документів (ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, лікарі та працівники однієї із лікарень міста Києва організували протиправну схему підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19. Ці послуги коштували від 4 до 6 тис грн. Один з учасників групи здійснював пошук потенційних клієнтів, приймав від них замовлення та передавав дані медичним працівникам. Надалі відомості про начебто здійснену вакцинацію цих громадян вносились іншим учасником групи до електронної системи eHealth для подальшого завантаження до Єдиного порталу державних послуг «Дія».

Отримані від клієнтів грошові кошти переховувались на рахунок іншого учасника групи, який обготівковував та розподіляв їх.

Під час обшуків в одній із столичних лікарень та за місцями проживання учасників групи вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність, а також грошові кошти на загальну суму понад 1,8 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.